ХК НСА - Hockey Club NSA

HOCKEY CLUB NSA
Go to content

ХК НСА

За ХК НСА
НАЧАЛОТО...
За нас е чест, да Ви предстваим   детско-юношески хокей клуб НСА - най-бързо развиващия се детски клуб в България.
През 2009г. Четирима млади и амбициозни специалисти в областа на хокея на лед – Станислав Кънчев, Светлин Стоев, Диан Лилов и Стефани Стоянов, обединяват  усилията си и създават детско-юношески хокей клуб НСА. В края на първата си година като официално регистриран клуб, те вече разполагат с група от 20 запалени по хокея деца. През 2011-2012г.  новосформиралият се отбор вече взима успешни участия с бронзови и сребърни медали  в различни турнири за деца. Мотивацията расте и благодарение на неуморни тренировки и добър тренировъчен процес, през сезона 2012-2013г. ХОКЕЙ КЛУБ НСА    печели всички първи места в турнирите за деца до 10г., трето място в държавното първенство до 12г. и второ място до 14г. възраст.
ХОКЕЙ КЛУБ НСА  сформира и мъжки отбор,който при дебюта си успява да завоюва сребърни медали в държавното първенство.
През 2013-2014г.  вече разполага с над 50 състезателя в различни възрастови групи. Триумфира в турнирите за деца до 10г. и печели бронзови медали в държавното първенства до 12г., 14г. 16г. и мъже.
Днес клубът разполага с над 100 деца от различни възрастови групи.   За 10г. ХОКЕЙ КЛУБ НСА се развива стремглаво и днес е силен  конкурент на леда
ЦЕЛИ

ХОКЕЙ КЛУБ НСА е отбор, който мотивирано преследва и постига спортните си цели. Обединени от спортния дух и екипната игра, членовете на клуба имат амбицията да продължават по пътя на успеха. Успех би било школата за деца и юноши да продължава да се развива и да привлича все повече бъдещи млади състезатели. Амбициите на клуба са, да продължават напред и нагоре в класациите на световните турнири по хокей на лед.
ХОКЕЙ КЛУБ НСА работи за развитието, разпространението и утвърждаването на хокея на лед като спорт, чрез който:
- Развива и надгражда духовните ценности и физическата култура;
- Създава условия за развиетието на координацията, дисциплинираността и увереността на младите състезатели;
- Изгражда качества като дисциплинираност, увереност  и спортсменство в отборната игра;
- Забавлява в приятелска и мотивираща средаОт първия ден на своето създаване, ХОКЕЙ КЛУБ НСА  работи в преспектива, за да може да предостави на децата пълноценен тренировъчен процес.  Децата имат отлични условия за трениране и подготовка за спортни състезания. ХОКЕЙ КЛУБ НСА  дава възможност на начинаещи и напреднали  играчи да се изградят като отлични съотборници, обeдинeни в общата кауза на тима.
Българският хокей на лед има положително бъдеще и ХОКЕЙ КЛУБ НСА  иска да докаже това. Интересът към този спорт расте и печели вниманието на децата и техните родители. На нас остава отговорността да създадем условия българския хокей на лед да се превърне в нещо повече от любителски интерес, да се превърне в игра за шампиони.Ние вярваме, че талантливите млади хора са национално богадство и амбициите ни са да създадем  тяхното развитие и бъдещи успехи още от ранна детска възраст.
Ако веднъж усетиш адреналина и страстта в тази игра,  завинаги оставаш нейн фен. Това е игра, която обединява в себе си силата на духа и тялото. Играчите изграждат личностни качества, които безспорно биха им били опорна точка в живота.  Ледената парзалка е мястото където страст и амбиция, дух и сила, професионализъм и стратегия се борям стремглаво за едно – за красива победа!
Бъди част от стихията наречена хокей на лед! Бъди част от ХОКЕЙ КЛУБ НСА
© Хокей клуб НСА - всички права запазени
Зимен дворец на спорта
София, ул. "Акад. Борис Стефанов"
+359887247297
+359886908628
+359878888821
email: icehockeyclubnsa@mail.bg
HOCKEY CLUB NSA
Back to content